מתכונים קלים לחול המועד עם הילדים

kids 3

מבלים עם הילדים בחופש? חול המועד זאת הזדמנות להכיר להם את המטבח עם מתכונים פשוטים וכיפים לאוכל שהם הכי אוהבים (וכשר לפסח כמובן)!

קצת מלוח, קצת מתוק, העיקר הפאן 🙂

 

יאמי של כדורי שוקולד מהמטבח של דרור ואורנה

כדורי שוקולד

מצרכים:

עוגיות יין/פתי בר כשר לפסח

250 גרם שמנת מתוקה

320 גרם שוקולד למריחה (שחר, נוטלה מה שיש בבית)

אופן הכנה:

עוגיות יין/פתי בר כשר לפסח- מרסקים לפרורים את העוגיות ומניחים בצד בקערה.

מחממים את השמנת מתוקה בסיר על הגז עד לסף רתיחה (לא ממש רתיחה, קרוב ל..) (בזהירות רק ההורים עושים)

שופכים על שוקולד ומערבבים היטב עד שנהיית בלילה אחידה. לאחר מכן שופכים את כל התערובות שוקולד כולל שמנת על העוגיות ומקררים שעתיים במקרר עם ניילון נצמד על הקערה.

את השלב הזה הילדים מאוד אוהבים: מכינים קערה קטנה עם מים ומתחילים לכדרר בכיף, כשמרטיבים את היידים קלות תוך כדי.

ניתן להכין קישוטים של קוקוס, בוטנים (לילדים גדולים), סוכריות צבעוניות או כל דבר אחר שילדים אוהבים ויש בבית.

 

בורמלה, במילים אחרות חביתיות מצה מהמטבח המצרי באדיבות מיטל, כמו בבית

 מצרכים:

3 מצות

ביצה אחת

תפוח אדמה אחד

קמח מצה- מעט

אופן הכנה:

מרטיבים מצות ומכסים במגבת לחצי שעה.

מופררים את המצות גס ומוסיפי ביצה  (יחס של 3 מצות על ביצה אחת)

מבשלים תפוח אדמה אחד וחותכים לקוביות קטנות.

מעבירים הכל יחד לעיסה עם קמח מצה  ומטגנים במחבת.

ממש טעים!!

 

מתכון לחומוס ביתי מהמטבח הבריא של אבנר

kids2

יוצא כ- חצי קילו, נשמר לכ-5 ימים.

מצרכים:

כוס גרעיני חומוס מושרה במים ללילה

טחינה גולמית משומשום מלא

כמון

שום

מלח

לימון

אופן הכנה:

משרים כוס חומוס במים ללילה, בבוקר שופכים את המים מעבירים לסיר וממלאים במים טריים.

מבשלים על אש  גבוהה עד לרתיחה.

מסירים את הקצף ומחלישים את האש. מבשלים עד לריכוך.

מוציאים חלק מהמים אך לא שופכים  אותם.

לאחר מכן, מוסיפים 2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא, מעט כמון, שן שום, מלח ולימון לפי הטעם וטוחנים עד לקבלת מרקם משחתי (אם סמיך מידי מוסיפים מהמים ששמנו בצד- ככל שהחומוס יתקרר הוא יתמצק)

עכשיו נשאר לשבת יחד ולנגב, בכיף!

הכנת כריך חומוס:

על מצה  מורחים חומוס ביתי בנדיבות, מוסיפים ביצה קשה פרוסה, 4 פרוסות עגבנייה ומלפפון ירוק

 

עוגת מצות טעימה טעימה ומפנקתתת מהמטבח של דרור ואורנה

 מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

7 מצות

כוס יין לקידוש או כוס חלב

4 ביצים

תבנית מרובעת

להכנת מוס שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

ממיסים ביחד את שניהם בקערה עמידה למיקרוגל

כל פעם 30 שניות, מוציאים מערבבים ומכניסים שוב עד ששניהם מתאחדים

מניחים בצד ונותנים להתקרר

להכנת הקצף:

מפרידים 4 ביצים

את החלמונים מערבבים לתוך השוקולד לאחר שהתקרר מעט (כדי שלא תהיה ביצה מבולבלת )

ואת החלבונים מקציפים ולאחר שמתחיל להיווצר קצף בהדרגה מוסיפים חצי כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.

איך בודקים אם יציב?? הופכים את הקערה על הראש, אם נופל, מתקלחים ועושים שוב 🙂

אם לא, שיחקתם אותה! לשלב הבא..

מאחדים את התערובות:

לוקחים כף מהקצף ומוסיפים לתערובת שוקולד והחמאה ומערבבים בתנועות קיפול

ולאחר מכן שופכים את כל תערובת השוקולד אל הקצף ומערבבים באותה צורה היטב- עד שמתקבלת קצפת שוקולד אחידה.

להרכבת העוגה:

לוקחים 7 מצות שלמות + בצלחת עמוקה שופכים את היין לקידוש או חלב

לוקחים מצה שלמה, טובלים ביין קידוש או בחלב, מוציאים ומניחים בתבנית  מרובעת, מורחים מוס שוקולד ומכסים במצה טבולה נוספת, סה"כ חוזרים על הפעולה עם 7 מצות.

ומסיימים בשכבת מוס מעל המצה האחרונה.

לקישוט: ניתן לפזר סוכריות שוקולד, סוכריות צבעוניות, מרשמלו או כל דבר אחר שיש בבית או שילדים אוהבים.

ממליצה להתאפק, העוגה טעימה טעימה לאחר קירור 🙂

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s